YTCC vil lukke 2020 på behørig vis

  • Post author:
  • Post category:Nyheder

Youngtimer Touring Car Challenge er klar til at lukke 2020 sæsonen ned på behørig vis.

COVID-19 har gjort et kæmpe indhug i kalenderen, som nu er blevet reduceret til kun tre løb. Bilerne skulle har kørt på Padborg Park på halvanden uge siden, men det blev der slået en bremse i af det lokale politi, da de ikke ville tillade løb på den sønderjyske bane, hvilket kørerne blot fik at vide få dage før.

Derfor er det 34 angrebslystne kørere, som stiller til start på FDM Jyllandsringen på lørdag.

Grand Prix Danmark – DM Finalen 2020 er for YTCC desværre blevet reduceret ned til kun en lørdag, hvor alt skal afvikles fra tidlig formiddag til sen eftermiddag. Men bare det at man kan køre, og få mesterskabet afgjort på banen, må tages som et kæmpe plus for kørerne.

Foto: JJ Media

Ole Knudsen (311) og Bjørn Honore (307) kommer sikkert til at kæmpe dør om dør, omkring Division 3 titlen i 2020.

Reglementet foreskriver at pointene fra kørernes tre dårligste heats skal smides væk inden finaleweekenden, og med kun 6 kørte heats, betyder at vejen til mesterskabet er en flersporet motorvej, hvor der er mange som kører side om side – eller kun med meget lille afstand.

Kim König var suveræn i på Ring Knutstorp i Division 1, men smid-væk reglen gør at den ene af hans 4 sejre skal smides væk. Det gør at Ole Sondrup er indenfor få point, mens sidste års mester, Martin Sørensen så småt er ved at gøre klar til overhaling. Keld Graabæk har også muligheder for titlen, hvis de tre førstnævnte snubler.

Torben Nielsen stiller til start igen, og han var rigtig hurtig i Sverige, ligesom Sebastian Petersen ofte viser god fart i Toyota Supra raceren. Så der er mange kandidater til weekendens pokal, hvis ikke titlen. Martin Wunderow og Frankie Jørgensen er dark horses i Division 1, som måske godt kan overraske i løbet af weekenden.

Foto: JJ Media

Det har bestemt ikke været noget nemt Divisions skifte for Peder Skipper, men han begynder efterhånden at finde sig til rette i Division 2, efter at have kørt Division 3 igennem mange sæsoner.

Blandt Division 2 kørerne er det endnu mere åbent. Selvom Nick Stentved indtil videre kun er blevet besejret af sin egen trækaksel ved starten på Heat 3, så er Thomas Bakke, Henrik Eilertsen, Jakob Borum, Mickey Mikkelsen, Arne Hansen og Kurt Poulsen ikke ret langt bagefter, hvis der ligger småsten eller metalspåner på vejen for en eller flere kørere.

Division 2 er dog den største rent deltagermæssigt, med hele 17 kørere, hvor der med garanti bliver en masse gode kampe at følge.

Foto: JJ Media

Keld Graabæk ligger på lur efter en Division 1 mesterskabsmedalje, og han har kørt rigtig mange omgange på FDM Jyllandsringen, så han kender enhver centimeter af asfalten på netop den bane.

Der er i skrivende stund 8 biler til start i Division 3, Ole Knudsen starter weekenden med de bedste kort på hånden. Mik Henriksen, Bjørn Honore, Michael Bertelsen, Lars Henrik Leed og John Hansen ligger dog lunt i svinget til at kunne blande sig i topstriden. Det er faktisk kun Frederik Meincke Helsinghoff og Svend Aage Helsinghoff, som ikke har reelle chancer for at tage titlen, da der er så mange foran dem, som skal løbe ind i tekniske problemer, for at de kan snakke med omkring mesterskabspokalerne.

Sidst men ikke mindst, stiller Tommy Dam Kieffer op som den eneste mand i Division 4. Hastighedsmæssigt har han dog vist, at han kan lege med nogle af de andre kørere, ved de andre weekender. Så han kommer ikke til at kede sig på banen.

Løbsweekenden kan desværre kun følges på www.raceresult.dk, da det desværre stadig ikke er muligt for banerne, at lukke tilskuere ind til arrangementerne.

Alle tre Divisioner deles om banetiden, så der bliver godt fyldt på FDM Jyllandsringens asfalt.

Tidsplanen er som følger (med forbehold for ændringer):

Lørdag

09.05 Tidtagning

11.15 Heat 1

13.15 Heat 2

16.10 Heat 3

JJ Media