Tætte YTCC kampe i Sverige

  • Post author:
  • Post category:Nyheder

2020 sæsonens anden afdeling af Youngtimer Touring Car Challenge, også kaldet YTCC, blev kørt på svenske Ring Knutstorp.

Desværre var der ikke så mange kørere, som havde taget turen derover, men dem der var der, leverede noget godt og tæt ræs.

Inden weekenden var Ole Sondrup førende i Division 1, Nick Stentved i Division 2, og Ole Knudsen i Division 3. Tommy Dam Kieffer var mesterskabsførende i Division 4 (Classic), men han valgte at køre i en historisk klasse i weekenden, og inden andre udfordrede hans mesterskabsføring.

Foto: JJ Media

Bjørn Honore er stadig forholdsvis ny i Division 3, men han havde nogle gode kampe henover weekenden i Division 3.

Weekenden startede med en våd kvalifikation lørdag formiddag for Division 1 og 3. Her var Ole Sondrup bedst til at svømme sig rundt på banen, foran Torben Nielsen og Martin Sørensen. Blandt Division 3 kørerne var Lars Leed hurtigst i Porsche 944 raceren, foran Bjørn Honore og Ole Knudsen.

Banen var tørret op til Division 2’s tidtagning, hvor Nick Stentved satte Pole, foran Thomas Bakke og Arne Hansen.

Mens Stentved og Bakke havde deres egen kamp ude i front af feltet i løb 1, var der stor kamp om 3. pladsen. Arne Hansen måtte udgå allerede på første omgang, mens Claus Svanholm kun fik to omgange, inden han desværre punkterede. Tim Hansen var oppe at snuse til 3. pladsen, inden det lykkedes Henrik Eilertsen at køre sig frem fra 6. startposition til 3. pladsen ved målflaget.

Foto: JJ Media

Det er blot anden weekend at Henrik Eilertsen kører i BMW raceren, men de første top-3 placeringer i Division 2 kom i hus denne weekend.

Ole Sondrup startede ud med at føre Heat 1 blandt Division 1 kørerne, men faldt herefter ned på 3. pladsen, inden han fik kæmpet sig op som toer på sidste omgang, efter en intens kamp med Martin Sørensen. Til gengæld snød Kim König de to kamphaner, og kørte sig frem fra sidste startposition til sejr. Flot kørt på de 15 omgange. Det gjorde han efter Peugeot’en var blevet støjdæmpet mellem kvalifikationen og heat 1, da dommerne mente at den larmede lidt for meget.

Lars Leed fik en skidt start på løbet, og faldt tilbage på 3. pladsen, mens Mik Henriksen spurtede sig til føring blandt Division 3 bilerne, og holdt den helt til målflaget. Michael Bertelsen så længe ud til at skulle tage sig af andenpladsen, men måtte afgive den til Leed, mens Ole Knudsen kom ind på 3. pladsen.

Foto: JJ Media

Kim König havde håbet på regnvejr henover weekenden, men selv uden regn kunne han køre sig i front af Division 1.

Søndag formiddag blev heat 2 kørt, og da Division 2 var først for, og det havde regnet henover natten, blev heatet lidt et gamble med regndæk eller ikke regndæk. Det viste sig hurtigt, at dem som var på regndæk, var de hurtigste. Nick Stentved havde kontrol over løbet fra start til målflaget, men bag ham kæmpede Henrik Eilertsen og Arne Hansen om anden og tredje pladsen. Det lykkedes Hansen at få Clio-snuden foran midtvejs i løbet, mens Eilertsen kunne køre hjem på endnu en 3. plads.

Banen var tørret op til Division 1 og 3, og her så Mik Henriksen længe ud til at have styr på Division 3 duellen, men måtte afgive førstepladsen til Michael Bertelsen, fire omgange før mål. Henriksen kørte hjem på andenpladsen, mens Ole Knudsen kørte 3. pladsen hjem, efter en tæt duel med Bjørn Honore og Lars Leed undervejs i løbet.

Foto: JJ Media

Det lykkedes Ole Knudsen at forsvare Division 3 føringen, selvom det ikke blev til et topresultat i heat 3.

I Division 1 var der også en forrygende duel mellem Kim König, Ole Sondrup og Martin Sørensen, som byttede plads optil flere gange. De tre endte med at krydse målstregen med König, foran Sondrup og Sørensen, men alle tre førte løbet på et eller andet tidspunkt.

König havde fuld kontrol over weekendens sidste heat, som han førte fra første til sidste omgang. Ole Sondrup tog sig af andenpladsen, mens Martin Sørensen fik kørt sig frem til 3. pladsen, efter en rigtig skidt start på løbet. Den så det længe ud til at Sebastian Petersen ville tage, men han endte med at falde tilbage på 6. pladsen.

Michael Bertelsen førte Division 3 an fra start til slut, mens Mik Henriksen sluttede under et sekund bagefter. Lars Leed endte med at tage 3. pladsen.

Foto: JJ Media

Arne Hansen gjorde det rigtig godt henover weekenden i Sverige. Han er snublende tæt på, snart at kunne tage den helt store pokal i Division 2 med hjem fra en løbsweekend.

Der var dramatik blandt Division 2 kørerne, hvor Nick Stentved knækkede en trækaksel ved starten af løbet, hvilket gjorde at Arne Hansen længe lå i front af løbet. Han faldt dog tilbage på 3. pladsen på 10. omgang, da Kurt Poulsen fik kæmpet sig i front og vandt heatet med 0,184 sekund, foran Thomas Bakke, med Hansen på P3.

Efter weekendens løb, holdt Ole Knudsen stadig fast i førstepladsen i Division 3, foran Mik Henriksen og Bjørn Honore. Der er kun 5 point mellem Henriksen og Honore.

Nick Stentved holder også fast i føringen i Division 2, men mistede værdifulde point til Thomas Bakke på andenpladsen, mens Henrik Eilertsen har konsolideret sig på 3. pladsen.

I Division 1 er Kim König hoppet i front, med 7 point foran Ole Sondrup, mens Martin Sørensen også indtager en rimelig solid 3. plads.

Foto: JJ Media

Den forsvarende Division 1 mester Martin Sørensen har det ikke helt så nemt med teknikken i år. Men han scorer point hver eneste gang, og ligger stadig på lur, til at tage mesterskabsføringen hvis König eller Sondrup snubler.

Youngtimer bilerne skal allerede i aktion igen om en uge, når der skal køres på Padborg Park. Indtil videre er 18 biler tilmeldt, men tilmeldingen lukker først på tirsdag i næste uge. Her skal alle divisioner på banen samtidig, og får at gøre det endnu mere spændende, skal det hele kun afvikles over søndagen. Derfor gælder det om at komme velforberedt til banen, og holde bilen ude af problemer gennem hele løbsdagen.

Tidsplanen er som følger (med forbehold for ændringer):

Søndag

09.15Tidtagning

10.25 Heat 1

13.25 Heat 2

16.00 Heat 3

JJ Media