YTCC krydser Øresund

  • Post author:
  • Post category:Nyheder

Bilerne i Youngtimer Touring Car Challenge tager denne weekend, en tur over Øresund.

Svenske Ring Knutstorp afholder sæsonens 2. ud af 4 indtil videre planlagte afdelinger for Youngtimer bilerne.

25 biler har i skrivende stund meldt deres ankomst, hvor Division 2 igen bliver den største. Derfor er det også bestemt, at de endnu en gang skal køre for sig selv, mens Division 1, 3, og 4 skal køre sammen. Aktuelt er der dog ikke nogle kørere tilmeldt Division 4, som også går under navnet Youngtimer Classic. Tilmeldingen er dog åben til torsdag, så der er stadig mulighed for at der kommer flere med.

Ole Sondrup kommer til Sverige som mesterskabsførende i Division 1, og skal igen udfordres af Kim König, Martin Sørensen og Sebastian Petersen. De tre sidstnævnte har nærmest banen som deres lokale bane (hvis det da ikke skulle være Sturup i stedet), men Sondrup har da også været på banen i Sverige før.

Foto: JJ Media

Søren Christensen elsker ikoniske BMW designs. Tidligere kørte han med et design a la Nürburgring 24 timers løbet på hans gamle BMW, og nu har han valgt et DTM design til hans nuværende Division 2 racer.

I Division 2 lå Nick Stentved solidt fra land ved den første afdeling, men Thomas Bakke kender nærmest Ring Knutstorp som sin egen bukselomme. Claus Svanholm er også at finde i feltet igen, og han viste rigtig gode takter ved Åbningsløbet, indtil han måtte læsse bilen på traileren, på grund af tekniske problemer.

De tre har dog 12 andre kørere at kæmpe imod, hvor en ting dog skinner ekstremt meget i øjnene – Martin Knudsen i Divisionens eneste ikke-BMW racer. Ikke nok med det, så er det faktisk kun Peder Skipper blandt BMW folket, som kommer med en ikke-E46, men i stedet hans trofaste E36. Så med mindre at Knudsen får godt med fart på i Alfa Romeo Alfetta GTV raceren, er vi næsten sikret rene BMW podier i Division 2.

Der er til gengæld gode chancer for at have en Knudsen forrest i Division 3. Ole Knudsen tager den korte køretur (for ham) til Sverige som mesterskabsførende, men får igen kamp fra Mik Henriksen, Bjørn Honore og Michael Bertelsen. Dertil kommer Danni Puggaard i en Ford Puma, mens Lars Henrik Leed har fået pustet liv i Porsche 944 raceren, som var tæt på at vinde titlen i 2018.

Foto: JJ Media

Fototekst: Mik Henriksen kommer i en af de sjældne – en Graabæk bil som IKKE er gul. Men bilen er ligeglad med hvad farve at den er – den kører stadig rigtig hurtig med Henriksen bag rattet.

Meteorologerne forudsiger regn i weekenden, men indtil videre kun i små mængder – og så er spørgsmålet om den står på slicks eller regndæk, Så det kan blive lidt af et lotteri, afhængig af hvad kørerne satser på.

Tidsplanen er som følger (med forbehold for ændringer):

Lørdag

09.05Tidtagning YT 1+3+4

10:45 Tidtagning YT 2

12.30 Heat 1 YT 1+3+4

14.30 Heat 1 YT 2

Søndag

09.30 Heat 2 YT 2

10.45 Heat 2 YT 1+3+4

13.00 Heat 3 YT 2

14.30 Heat 3 YT 1+3+4

JJ Media