YTCC klar til længe ventet sæsonstart

  • Post author:
  • Post category:Nyheder

Bilerne i Youngtimer Touring Car Challenge har holdt stille i næsten 12 måneder, men denne weekend kommer der endelig gang i 2020 sæsonen.

Det er naturligvis COVID-19 situationen, som har stukket en kæp i alufælgene indtil nu, men 43 deltagere er i skrivende stund klar til Ring Djursland.

Begrænsningerne betyder også at det bliver et endags løb, hvor al kørsel foregår på søndag den 6. september.

Der er 4 Divisioner i YTCC i 2020, hvor Division 1 er de hurtigste, og Division 3 er de langsomste. Division 4 er ikke så populær endnu, men det er en forenklet udgave af Youngtimer biler, som læner sig mere op ad de internationale Youngtimer regler, heriblandt at bilerne skal være fra før 1. januar 1991. Til sæsonstarten på Ring Djursland har Tommy Dam Kieffer som den eneste mand tilmeldt sig Division 4.

Foto: JJ Media
Oliver Clarke (107) kommer igen til at skulle kæmpe med Dan Pedersen (167), men får nu også direkte kamp fra Ole Sondrup (285) i Division 1 i 2020.

6 kørere er tilmeldt Division 3, hvor Ole Knudsen bestemt hører under kategorien Fast deltager. Den orange Peugeot 106 GTI er velkendt, mens Frederik Meincke Helsinghoff igen stiller til start i BMW 318is ”familiebilen”. Mik Henriksen og Michael Bertelsen var begge til start i YTCC i 2020, ligesom Kurt J. Christensen er til start i den ikoniske Mercedes 190e. Sidst men ikke mindst har vi Bjørn Honore, som vil forsøge sig i en BMW 320. 2019 mester Nick Stentved er rykket op til Division 2.

Division 2 er den deltagermæssigt største klasse denne weekend, med hele 26 deltagere. Her er en god blanding af erfaring og nye kørere, fra både Youngtimer verdenen, men også fra andre klasser. Peder Skipper er efter mange år i Division 3 hoppet op i Division 2, mens den ellers traditionelle Honda kører Jakob Borum vil tage en weekend i en BMW E46. Ellers er Stefan Zangenberg Eriksen tilbage i den velkendte Toyota Corolla, og får Toyota følgeskab af Line Steffensen, som vil forsøge sig i en Toyota MR2. Søren Christensen har efterhånden kørt YTCC i nogle sæsoner, men kommer i en BMW E30 M3 i år, modsat hans tidligere E46 racer.

Mickey Mikkelsen og Kurt Poulsen vil forsøge sig i et par VW Polo racere, mens Dennis Steffensen og Claus Møller Jensen har fundet et par Audi biler at deltage med. Steen Lehmann Larsen vil forsøge at finde mere fart i den hvide Peugeot 307, som han deltog med i 2019 sæsonen, og bliver vi i de franske mærker, så kommer Arne Hansen med den samme Renault Clio 2, som han har kørt med gennem de seneste par sæsoner. Martin Knudsen er den sidste ikke-BMW kører i feltet, da hans valg er faldet på en Alfa Romeo Alfetta GTV, der bliver meget interessant at følge.

Og ja, så kommer der en hel hær af BMW biler, som udover dem vi allerede har nævnt er Tom Jørgensen, Max Terpager, Søren Høiberg, Ulrik Abild, Thomas Bakke, Søren Anker, Kenneth Germann Thomsen, Tim Hansen, Daniel Nissen, John Hansen, Jakob Berthelsen, Henrik Eilertsen og Claus Svanholm. Fælles for dem, er at størstedelen af bilerne holder i samme telt hos Keld Graabæk – som for øvrigt selv stiller op i Division 1.

Han er en del af det 10-bils store Division 1 felt, som tæller sidste års mester, Martin Sørensen. Han har fået motoren repareret henover vinteren, så han vil forsøge at tage endnu en titel i år. Ole Sondrup her hoppet op fra Division 2, og vil nu forsøge sig i en anden BMW M3, som han allerede har smug-testet, og fundet et par svagheder på tidligere på året. De svagheder skulle gerne være elimineret til dette åbningsløb, så han kan genoptage kampen med Kim König, ligesom de havde i Division 2 for et par år siden. König er nu endegyldigt (for nu, i hvert fald) skiftet op i Division 1, hvor den blå og røde Peugeot 306 vil prøve at gøre sig gældende. Det gik i hvert fald fint nok i dele af 2019, men han får helt sikkert kamp til stregen af teltkammerat Sebastian Petersen, som igen kommer i Toyota Supra raceren.

Foto: JJ Media
Arne Hansen (277) slipper for at skulle kæmpe mod Henrik Have Jakobsen (201) i år, men skal stadig holde øje med Mickey Mikkelsen (230) i Division 2.

Oliver Clarke har den ildspyende Mazda RX-7 klar til endnu et løb, mens Dan Pedersen efter lidt svingende held i blandt andet VW Polo og Honda S2000, nu vil prøve med en Nissan 350 Z. Brian Thinggaard Ibsen stiller op i sin velkendte Citroen Xsara VTS, Ole Vejlund vil forsøge sig lidt i en anden fransk bil – en Peugeot 205. Sidst men ikke mindst har vi Chris Leonhard, som er holdkammerat med Sondrup og Pedersen i Brædstrup-teltet, som også tæller Kurt Poulsen og Stefan Zangenberg Eriksen i Division 2.

Som sagt så bliver weekenden noget anderledes end sædvanligt, da den afvikles uden tilskuere, og kun over en dag. Derfor må man håbe på at holdene har fået tjekket hver eneste skrue på bilerne henover vinteren, da driftsforstyrrelser hurtigt kan blive kostbare i mesterskabet, som desværre formentlig kun kommer til at tælle 4 afdelinger i år. Det er i hvert fald den aktuelle status lige nu, som selvfølgelig hurtig kan ændre sig.

Tidsplanen er som følger (med forbehold for ændringer):

Søndag

09.50 Tidtagning YT 1+3+4

10:15 Tidtagning YT 2

11.30 Heat 1 YT 1+3+4

12.15 Heat 1 YT 2

13.55 Heat 2 YT 1+3+4

14.20 Heat 2 YT 2

16.05 Heat 3 YT 1+3+4

16.30 Heat 3 YT 2

JJ Media