Sæsonens tre YTCC mestre kåret

  • Post author:
  • Post category:Nyheder

Youngtimer Touring Car Challenge, også kaldet YTCC, har fået 2019 sæsonens tre mestre kåret.

Spændingen var intakt helt indtil finaleweekenden på Padborg Park, hvor 30 kørere var mødt op. Den sene dato på året, kombineret med en ikke just positiv vejrudsigt var helt sikkert medvirkende til at deltagerantallet desværre ikke var højere.

Det betød også at alle 3 Divisioner skulle køres sammen, hvilket potentielt gav tilskuerne en masse overhalinger, men også krævede at kørerne i de lidt langsommere Division 3 biler skulle være virkelig vågne i spejlene.

Foto: JJ Media
Keld Graabæk lavede en forrygende start på heat 3, men græsset kom lidt for tæt på ved udgangen af svinget, så han kom ud af Sving 2 som allersidste kører

Lørdagen startede med våd bane, var efterhånden tørret op til Youngtimernes første kørsel på banen – troede man. 15 minutter før bilerne skulle på banen, stod det ned i stænger, så det var nødvendigt med regndæk.

Når det bliver regnvejr, er det ikke altid bilerne med flest hestekræfter, som er de bedste. Det beviste Division 2 kører Arne Hansen til fulde med den forhjulstrukne Renault Clio 2 racer, som slog alle konkurrenterne. Ole Sondrup var den næstbedste Division 2 kører, foran Claus Svanholm og Kurt Poulsen. Mesterskabsførende Henrik Have Jakobsen startede helt tilbage fra P6 i divisionen.

Foto: JJ Media
Lise Steffensen var den eneste kører i Division 4 denne weekend. Desværre holdt Peugeot 309 raceren ikke hele weekenden, og hun måtte kigge på fra tilskuerrækkerne.

I Division 1 var Kim König hurtigste mand foran mesterskabsførende Martin Sørensen og Chris Leonhard. Sebastian Petersen havde oprindeligt også været med fremme, men dataloggeren mente at hans bil havde været lidt udenfor det tilladte vægt/effekt forhold, så han måtte starte løbet som sidste kører.

Division 3 havde Nick Stentved på P1, foran Mikkel Obel og Peder Skipper. Ole Knudsen elsker normalt regnvejr, men en defekt gearkasse satte en stopper for hans kørsel, og han måtte ligne op langt tilbage i feltet. Mesterskabsførende Michael Terkildsen sprang weekenden over, ligesom han havde gjort en gang tidligere på året.

Foto: JJ Media
Frederik Helsinghoff var igen ude at lufte BMW 318i raceren, som efterhånden har været i familiens eje en del år.

Heat 1 skulle køres lørdag eftermiddag på knastør asfalt. Det gjorde at der blev vendt op og ned på feltet igen. Dog ikke så meget i Division 3, hvor Nick Stentved havde godt styr på konkurrenterne, og snuppede en komfortabel sejr foran Peder Skipper og Michael Flohr Bertelsen. Oprindelig krydsede Mikkel Obel målstregen som toer, men måtte lide samme datalogger skæbne som Petersen tidligere på dagen.

Foto: JJ Media
Kim König var flyvende i Peugeot 306 raceren, og er kun blevet hurtigere og hurtigere siden opgraderingen til Division 1, midt på 2019 sæsonen.

Arne Hansen kunne desværre ikke udnytte Pole i Division 2, men måtte også udgå halvvejs i løbet med tekniske problemer. I stedet stod Kurt Poulsen på spring til at snuppe sejren foran Claus Svanholm og Henrik Have Jakobsen, som sluttede som perler på en snor. Ole Sondrup havde også været en del af podieduellen, men han var 3. kører i weekenden, hvor dataloggerne ikke var helt tilfreds med bilens præstationer på banen – hvilket alle 3 kørere for øvrigt stillede sig uforstående overfor. Men det var heldigvis også det sidste at vi så til det specifikke problem i weekenden.

Foto: JJ Media
Anders Bruse Fyllgraf var på banen i en låne-BMW, i stedet for hans sædvanlige Peugeot 307. Han gav den så meget gas, at udstødningen næsten faldt helt af i heat 1.

Kim König og Martin Sørensen stak af i front af Division 1, inden Sørensen stille og roligt måtte trække sig fra den kamp grundet motorproblemer, som holdt ham ude resten af weekenden. König havde dog fået overhalet en konkurrent i en gul flagzone, hans sejr blev konverteret til en andenplads, med Chris Leonhard som ny vinder af heatet for Division 1 kørerne. Keld Graabæk kørte hjem på 3. pladsen, efter en intens duel med Sebastian Petersen.

Foto: JJ Media
Kommer der vand fra oven, så er Arne Hansen i sit es. Men både ham og alle de andre YTCC kørere holdt sig heldigvis fra den midlertidige andedam på inderkredsen denne weekend.

Søndag formiddag havde det igen regnet, så det var tid til mønstrede dæk igen.

Sebastian Petersen kom aldrig til start, da bilen gik i stykker på opvarmningsomgangen. Men det var ikke noget der for alvor havde indflydelse på Kim Königs løb, udover at det måske blev lidt nemmere end ellers – hvis da ellers regnvejrsløb nogensinde bliver nemme. Chris Leonhard kørte hjem på andenpladsen, lige foran Keld Graabæk, der snuppede endnu en 3. plads.

Arne Hansen var igen flyvende i Division 2, hvor han faktisk var næsten helt oppe at presse König omkring den generelle sejr. Bag ham var Ole Sondrup og Claus Svanholm de to nærmeste forfølgere, som zig-zaggede sig forbi konkurrenterne, og sluttede på en generel 3. og 4. plads.

Foto: JJ Media
Mikkel Obel bliver hurtigere og hurtigere i den lille sorte Saxo. Han sluttede endda weekenden med en heatsejr.

Der stod igen Nick Stentved på heat 3, som kørte weekendens anden sejr hjem, mens Peder Skipper sluttede toer, med Mikkel Obel som treer.

Banen var optørrende til det sidste løb søndag eftermiddag, men nogle kørere valgte glatte tørvejrsdæk, mens andre gerne ville have lidt mønster i.

Mikkel Obel var en af kørerne som satsede på slicks, hvilket var medvirkende til hans sejr foran Nick Stentved og Peder Skipper, som begge havde satset på mønstrede dæk.

Foto: JJ Media
Henrik Have Jakobsen sikrede sig Division 2 Mesterskabet 2019.

I Division 2 blev det til endnu et godt løb for Arne Hansen, mens Kurt Poulsen og Henrik Have Jakobsen kom ind på de næste pladser. Det blev desværre et kort løb for Claus Svanholm, som allerede 3 sving inde i løbet holdt parkeret i sandkassen.

Kim König havde sat tørvejrsdæk på bilen, så han drønede væk fra alt og alle ude i front, og vandt løbet med hele 43 sekunder ned til Chris Leonhard på andenpladsen i Division 1, mens Søren Larsen sluttede treer, få sekunder fra at været overhalet med en omgang – så dominerende var König.

Foto: JJ Media
Martin Sørensen er ny mester i Division 1.

I mesterskaberne blev Nick Stentved ny Mester i Division 3, foran sidste års mester Peder Skipper, med Michael Terkildsen som treer – den sidstnævnte var ikke på banen denne weekend.

Foto: JJ Media
Nick Stentved kørte Division 3 titlen hjem. Her ses han i duel med Mikkel Obel i Heat 3.

Henrik Have Jakobsen sikrede sig Division 2 Mesterskabet, foran Claus Svanholm og sidste års mester Ole Sondrup.

Foto: JJ Media
Division 3 podiet 2019 – Nick Stentved og Peder Skipper.

Martin Sørensen vandt Division 1 Mesterskabet. Han slog Chris Leonhard og Sebastian Petersen, da han havde fået opbygget så stort et forspring, at selv en bukket ventil i Heat 1, ikke kunne fratage ham titlen.

Foto: JJ Media
Division 2 podiet 2019 – Henrik Have Jakobsen foran Claus Svanholm og Ole Sondrup.

Det var kulminationen på en spændende YTCC sæson, som havde 7 tællende løb, og en masse andre på programmet.

Der skal lyde en stor tak til alle fans og officials, som har været på banerne henover sæsonen. Uden jer, ingen motorløb.

Foto: JJ Media
Division 1 podiet 2019 – Martin Sørensen foran Chris Leonhard og Sebastian Petersen.

Adskillige kørere har planer om opgraderinger til næste sæson, enten på motorsiden, skift til anden division, eller helt ny bil for dem.

Så det kan næsten kun gå for langsomt med at blive forår igen.

JJ Media