Spænding i YTCC inden finalen

  • Post author:
  • Post category:Nyheder

Intet er afgjort før finalen i Youngtimer Touring Car Challenge, eller i daglig tale, YTCC, kører finalen på Padborg Park, i den kommende weekend.

I skrivende stund er 26 biler tilmeldt finaleløbet, hvilket er lidt færre end da klassen var på Ring Knutstorp for halvanden uge siden.

Det var en weekend, hvor vejret spillede kørerne et pus mere end en gang.

Foto: JJ Media
Kim König og Keld Graabæk fortsatte deres duel fra Ring Djursland i Division 1

Bilerne var delt op i Division 1+3+4 og så Division 2 for sig selv. I første omgang trak Division 2 kørerne det bedste lod, da banen var marginalt tørrere end for de 3 andre.

Blandt Division 2 bilerne var Claus Svanholm hurtigst til at slide bilen rundt, foran mesterskabsførende Henrik Have Jakobsen og Arne Hansen. Sebastian Petersen var hurtigst i Division 1, foran Kim König og Michael Skipper, mens mesterskabsførende Nick Stentved var den bedste Division 3 kører, foran Hans Elnegaard og Peder Skipper.

Banen var tørret op til Heat 1 senere på lørdagen. Sebastian Petersen lagde hårdt fra land i den imponerende Toyota Supra, men endte med at udgå to omgange før mål. Inden da havde Michael Skipper kørt sig i front, hvor han vandt foran Kim König, der havde haft en skidt start på løbet, men fik kæmpet sig tilbage. Mesterskabsførende Martin Sørensen sluttede treer, efter at været startet helt tilbage på 7. pladsen.

Foto: JJ Media
Lars Henrik Leed viste igen flaget i den røde Porsche. Han har ikke haft ligeså meget held i sprøjten som sidste år, men han beviste endnu en gang, at han stadig kan være med fremme i Division 3.

I Division 3 havde Nick Stentved styr på konkurrenterne ude på banen, men dataloggeren i bilen gav en måling som var lidt for høj, så dommerne måtte udelukke ham fra heatet, selvom køreren bestemt ikke var tilfreds med den afgørelse. I stedet blev Michael Terkildsen erklæret vinder af heatet, foran Peder Skipper, som holdt Mikkel Obel stangen med blot et halvt sekund over målstregen.

Division 2 bilerne havde masser af kampe og positionsskift. Claus Svanholm holdt fast i føringen i lang tid, men måtte afgive den til Henrik Have Jakobsen halvvejs gennem løbet, hvorefter han kørte sejren i hus. Dan Pedersen fik kæmpet sig op på P2, mens Svanholm måtte tage til takke med 3. pladsen.

Foto: JJ Media
Arne Hansen er på pletten, når der er våd asfalt i sigte. Det er ikke første gang at han kører topresultater hjem, med nedsat vejgreb.

Søndag morgen var den igen gal med glat og fugtigt underlag, og her var det Division 2 som trak nitten.

Henrik Have Jakobsen var bestemt ikke ligeså velkørende som dagen forinden, så det udnyttede Ole Sondrup til at tage sejren, foran Dan Pedersen og John Lykke Gregersen, Claus Svanholm og Jakobsen. Anders Tage Jensen var ellers oprindelig sluttet toer, men han led samme skæbne med dataloggeren, og måtte se sig deklasseret.

Chris Leonhard havde lidt for travlt med at få startet Division 1+3+4 heatet, så efter ellers at have ført første omgang, faldt han længere tilbage i feltet i det endelige resultat. Det var underordnet for Michael Skipper, som førte resten af løbet og kørte sejren hjem foran Martin Sørensen og Keld Graabæk, der havde satset på tørvejrsdæk, som blev hurtigere og hurtigere for hver omgang.

Foto: JJ Media
Michael Skipper var alt dominerende i løbene i Division 1, med 3 sejre ud af 3 mulige.

Division 3 kørerne lå rigtig tætte på tiderne, men det var stadig Michael Terkildsen som havde styr på feltet, foran Peder Skipper, mens Lars Henrik Leed fik kørt 3. pladsen hjem i den skrigrøde Porsche.

Nick Stentved ville dog ikke afslutte weekenden uden en sejr, så den snuppede han i Heat 3, 4 omgange før målflaget, mens Michael Terkildsen måtte se sig henvist til andenpladsen. Mikkel Obel kørte weekendens anden podieplads hjem, med endnu en 3. plads.

Foto: JJ Media
Nick Stentved (346) har længe været i front af Division 3, men han måtte afgive førstepladsen til Michael Terkildsen inden finaleweekenden.

Michael Skipper havde godt styr på heatet, men havde først Martin Sørensen på slæb, og hen mod slutningen af løbet, var det Kim König der var vågnet op til dåd igen. Keld Graabæk sneg sig endda foran Sørensen på resultattavlen.

I Division 2 fik vi weekendens 3. vinder ud af 3 mulige. Ole Sondrup havde ellers taget fronten af feltet, indtil han udgik halvvejs i løbet. Det betød at Dan Pedersen kunne køre en forholdsvis ubesværet sejr hjem, foran Henrik Have Jakobsen, som til gengæld havde Thomas Bakke helt oppe i nakken.

Foto: JJ Media
Ole Sondrup holdt liv i titelchancerne, men 2018 Division 2 mesteren skal virkelig hænge i, hvis han skal genvinde titlen.

Martin Sørensen er fortsat i front af Division 1, og mangler kun få point, for at kunne kalde sig 2019 Mester. Chris Leonhard er den nærmeste udfordrer, med Sebastian Petersen lige bag. Alle 3 har stadig mulighed for at blive mester. Ingen af kørerne skal smide point, da de allerede har haft 0-scorer på tavlen.

Henrik Have Jakobsen har stadig føringen i Division 2, foran Ole Sondrup og Claus Svanholm. Det vel og mærke, når kørernes 3. dårligste resultater er trukket fra.

I Division 3 er pointstillingen i toppen den reelle, da alle kørere har haft mindst tre nuller i sæsonen. Michael Terkildsen er nu i front her, med Nick Stentved bagved, mens Peder Skipper har lavet snigeren og blot er 23 point fra føringen.

Så absolut intet er afgjort inden finalen på Padborg Park. Det krydret op med potentielle regnbyger henover weekenden, er garanti for masser af spænding og drama.

Tidsplanen for den kommende weekend er følgende, med forbehold for ændringer:

Lørdag

Tidtagning                            11:40

Løb 1                                  14:45

Søndag

Løb 2                                  11:25

Løb 3                                  15:10

JJ Media